Életünk legfontosabb eseménye a gyermekvállalás!

Életünk legfontosabb eseménye a gyermekvállalás!

Életünk legfontosabb eseménye a gyermekvállalás!

De vajon tudják-e, hogy mire vállalkoznak?

Amikor beszélgetünk leendő ügyfelekkel, sokszor hallom, hogy a terveik között lakás, vagy családi ház vétele szerepel, a nem távoli jövőben.

Az is kiderül, hogy a már megvásárolt, saját telkükön, gyümölcsfákat ültetnének elsőnek, szeretik a kertet, a leendő gyermekük kimehetne játszani. Később a kis konyhakert ellátná a családot zöldséggel, a gyümölcsöt frissen szedhetik a fáról. gyermekvállalás

Ezek remek látomások, de amikor a továbbiakban megkérdezem, hogy milyen elképzeléseik vannak a gyerekeik növekedésével kapcsolatban, akkor bizony már sokan gondolkodóba esnek.

Legtöbbször a továbbtanulást természetesnek gondolják. gyermekvállalás

De, amikor rátérünk a tandíj kérdésére, arra, hogy egy magániskola által elkért képzési díj mennyibe is kerülhet, és az lehet rettentően magas is, akkor már ráncolják a homlokukat. Sokan nem tudják, hogy egy piacképes diploma ára, mennyibe kerül manapság egy külföldi iskolában és mennyibe egy magyar tanintézményben?

Azt végképp nem, hogy mennyit kell a tudásért fizetni a jövőben. gyermekvállalás

Életünk legfontosabb eseménye a gyermekvállalás!
Életünk legfontosabb eseménye a gyermekvállalás!

Amikor egy kicsit körülnézünk itthon és külföldön, majd megjegyezzük, hogy drága a tudás, akkor azon is illik elgondolkodni, hogy mekkora árat fizetnek a tudatlanságért!

Elgondolkodott már azon, hogyan lehetséges az, hogy vannak, akik hasonló körülmények között gyarapszanak, míg mások szegényednek?

Az iskolában megtanítanak minket a történelem eseményeire, matematikai képletekre, fizikai, kémiai összefüggésekre, de valójában a pénzügyi képzés hiányzik. Pont az, ami a mindennapjaikat kitölti.

A pénzügyi alapképzettség nagyon fontos a jelenkor embere számára. De hol lehet ezt megtanulni, illetve pénzügyi ismereteket, pénzügyi intelligenciát tanulni, és tanítani gyermekeinknek?

Bizony nagyon fontosak a gyermek életében az első benyomások. Ugyanis az, hogy, ki az, aki jólétben, boldogságban éli majd le életét, az nagyban függ attól, milyen élmények kapcsolódnak a gyermek pénzügyeihez.

A pénzügyi alapképzés otthon kezdődik! A pénzügyi intelligenciát megszerezni folyamatosan lehet.

Ha jók a pénzügyi alapok, akkor a gyermek kamasz, illetve fiatalember korában is viszi magával a pénzügyi kultúrát, aminek segítségével, kiemelkedik társai közül.

Egy szülőnek a legnagyobb büszkesége a saját gyermeke, de mindez semmi ahhoz képest, mint amikor az unoka születik meg. Hajlamosak vagyunk elkényeztetni és elfelejteni azt, hogy az életre kell felkészítenünk.

Ebben a pici korban tudjuk igazán kialakítani a „gazdag gondolkodást”, vagy szándékunk ellenére a „szegény gondolkodást”.

Félreértés ne essék, senki nem attól gazdag, vagy szegény, hogy mennyi pénze van. De a mai világunkban nélkülözhetetlen a pénzügyi intelligencia. Aki pénzügyekben jól gondolkodik, az kényelmesebben, magasabb életszínvonalon élhet.

A gyerekeket vihetik pénzügyi táborba, átadhatjuk egy pedagógusnak, de higgyék el, amit otthon tanul, azt viszi tovább.

Minden gyerek abból tanul, hogy mennyi zsebpénzt kap és a zsebpénzhez, milyen elvárások párosulnak. Ha pontosan tudja, hogy mire számíthat, ha iskolai takarékbélyeget gyűjt, ha ifjúsági bankbetétet nyit, vagy egyszerűen otthon takarékoskodik a malacperselybe.

Nagyon fontos, hogy a gyermek tudja megbecsülni a pénzt, értse, hogy mennyit kell dolgozni egységnyi pénzhez!

Amikor ezt már tudja, sikeres lesz. Fejlődése során megtanulja kezelni a kockázatokat, vállalkozó gyerek lesz, kialakul benne a kezdeményező készség.

Felnőttként továbbfejlődve, vagy vállalkozó lesz, vagy olyan helyen dolgozhat, ahol biztos, magas színvonalú, stabil jövedelmet kap. Megbecsült emberré válik!

Hogyan vezessék rá gyermeküket erre az útra?

Akar róla beszélgetni? Érdekli?

Kapcsolat, MNB

Elfogadom az adatvédelmi irányelveket.