Egy család története a múltból

Egy család története a múltból.

Egy család története a múltból.

Boldogan éldegéltek 3 általános iskolás gyermekükkel.

Egyetlen szenvedélyük a gyerekek voltak, akiknek boldog életet szántak, és erre iparkodtak felkészíteni őket.

Tanultak zenét, idegen nyelvet és még sportoltak is.

Az iskola és a kiegészítő tevékenységek, tanulmányok persze vitték a pénzt.

Gyűjtögető életmódot folytattak, a nagyik is segítettek, így csak kisebb hitelt vettek fel, lakásvásárlásuk miatt. Fenntartottak egy tíz éves autót is, amivel dolgozni jártak és a gyerekeket fuvarozták iskolába, különórákra, sportolásra.

Sokan irigykedve nézték a szép családot, akik ugyan ritkán, de nyaralni is mentek. Egy család története a múltból

Egyszer az apa azzal jött haza, hogy felmondtak a munkahelyén, mert a vállalatuknak nem érkeznek megrendeléseik és az alkalmazottak nagy részét el kell bocsájtaniuk. Még végkielégítést sem kapott!

Bizony össze kellett húzni a nadrágszíjat. Az apa több száz helyre elküldte az önéletrajzát, de a legtöbb helyről még csak választ sem kapott.

Egy család története a múltból.
Egy család története a múltból.

Kénytelenek voltak eladni az autójukat, persze nem annyiért, mint amennyit ért.

Kicsivel később a különórákat is lemondták, mivel nem tudták kifizetni az árát.

A baj még csak ezután érkezett, amikor az anyának is felmondtak, az ő munkahelye is megszűnt, hiszen a nemzetközi válság következményeként megállt az export és a raktáron lévő készletekre nem volt vevő. A nagy gyár, bevétel nélkül maradt, így a dolgozóknak sem tudott fizetni.

A nagyszülők segítettek, amíg tudtak, de a kevés megtakarított pénzük nekik is elfogyott, a nyugdíjuk meg alig fedezte saját megélhetésüket.

A középkorú pár már a lakáshitelét sem tudta fizetni, hiába szólította fel a bank. Egy család története a múltból

Nem egyedül voltak így, hiszen az ország export tevékenysége a minimálisra csökkent, mivel nem volt vásárló. Sajnos ez a válság elérte hazánkat is és a belső kereslet is majdnem teljesen megszűnt. Ennek következtében egyre többen váltak munkanélkülivé, és maradtak pénz nélkül. A megélhetésükhöz nélkülözhetetlen élelmiszeren kívül nem költöttek semmire.

A világ gazdag országai is válsággal küzdöttek, rengetegen váltak munkanélkülivé ott is, így ezek az országok nem hiteleztek tovább Magyarországnak. Ha valamelyik országtól sikerült is hitelt kapni, akkor magas kockázati kamatot számítottak fel.

Az ország úgy járt, mint a bemutatott család. Munkából nem lehetett bevétele, újabb hitelt nem kapott, a régit fizetni kellett. Gondolom kitalálták már, hogy ez 2008-ban történt.

Tavaly – 2020-ban – szerencsénkre nem pénzügyi válság következett be, hanem egy vírus következtében álltak le a gazdaságok.

Ezt a világ minden országa pénznyomtatással ellensúlyozta. Vagyis hihetetlen mennyiségű pénzt pumpált a gazdaságba, hogy ne legyen válság. Ez jelentős inflációs veszéllyel jár, ami válságba sodorhatja a világ gazdaságát.

Mi a megoldás ilyenkor?

Sokan mondogatták, hogy ha ezt előre tudja, akkor másképp éli életét!

A következő válságot, ön hogyan éli meg?

Felkészül rá, vagy váratlanul fogja érni? De majd megint elmondhatja, ha ezt előre tudja….!

Informálódjon nálunk!

Kapcsolat, MNB

Elfogadom az adatvédelmi irányelveket.