Merítsünk a bőség kosarából!

Merítsünk a bőség kosarából!

Merítsünk a bőség kosarából!

Az ember évszázadokon keresztül szocializálódott, de most a változó világ új paradigmákat követel meg. Aki a változásnak ellenáll, annak fájni fog, aki él vele, az fejlődni fog! Akinek erre rááll a gondolkodása, annak magától értetődővé válik az előbbre jutása.

Mire használják a pénzt?

  • használati eszköz,
  • csereeszköz,
  • manipulációs eszköz,
  • megoldásra,
  • tudatosságra,
  • biztonságra

Az egyensúly elérése áramlás útján jön létre. Nincs olyan, hogy csak jó, vagy csak rossz állapotban van valaki. A természet minden része egyensúlyra törekszik, ezáltal a helyzetünk is. Amikor kialakul az egyensúly az egyénben, akkor képes tudatossá válni. Amikor van egyensúly és tudatosság, akkor van meg a döntés szabadsága.

A régi mondás, hogy aki saját magát képes legyőzni, az bárkit és bármit képes legyőzni.

Mindenkinek a saját EGO-ját kell legyőznie, mert ha a saját EGO-ját valaki irányítani tudja, akkor az anyagi élete felett is hatalommal bír. Ha ez megtörténik, akkor haladunk a bőség felé, ami egy megváltozott tudatállapotot teremt.

Erre mondják, hogy másképp látja a világot.

Amikor valamilyen oknál fogva kialakul egy blokk az emberben, ekkor nincs saját magával egyensúlyban, és úgy érzi, semmi sem sikerül. Nincs áramlás! Nem mennek gördülékenyen a dolgai. Nem találja meg a megoldást, az embereket saját magával szemben kötekedőnek, rosszindulatúnak érzi. Rosszkedvű, stresszes, magába fordulóvá válik. A blokk, ami gátol, lehet félelem, szorongás, hiányérzet, szükségtudat, probléma orientáltság.

A tudatosan gondolkodó ember, ilyenkor tart egy szünetet, megvizsgálja magát, erősen fókuszál a céljaira és ebben az időben nem törődik a problémákkal, csak a célokkal.

Ezután észreveszi a változást a környezetében, pedig nem az változott.

Merítsünk a bőség kosarából!

Mi történik?

Semmi más, mint az egyén legyőzi saját Egóját, a saját célja irányába fordul, nyitottá teszi saját magát és észreveszi, amit eddig nem látott, mert befelé figyelt, saját problémáira. Megjelenik előtte az „új” világ, elindul a célja irányába, meglátja, hogy tele van lehetőségekkel. Jön, sőt jönnek az intuíciók, a ráérzések, sugallat, sőt megjelenik a belső kép a hogyanokról. Ha megvan a megfelelő tudás, a felelősség saját magam iránt, a szándék a jobbá válásra, megindul az információáramlás, jön a tudatosság, a tudatos döntés, a belső motiváció, és végül az érzés, hogy birtokolja a döntés szabadságát. A fejlődés sikerélményt ad és boldogsághoz vezet!

Ez maga egy folyamat, a tudatos folyamatos fejlődés folyamata.

Aki nem fogadja el a változást, aki ellenáll a változásnak, az menthetetlenül lemarad! Aki tudatosan „építkezik”, az eléri a döntés szabadságát, és bevonzza a lehetőségeket, az új kapcsolatokat, megteremtve ezzel maga számára a bőséget.

Amit az ember el tud képzelni, azt meg is tudja valósítani!

Sajnos sok esetben félelemre tanítjuk gyermekeinket. A mindenkori hatalom, pedig félelemre tanítja saját polgárait! Gondoljunk csak bele, hogy úgy engedjük iskolába gyermekünket, hogy jó legyél, ne kapj rossz jegyet, viselkedj úgy, ahogy azt elvárják tőled. Nem azt mondjuk gyermekünknek, hogy figyelj oda, mit tanulhatsz, mi válik belőle hasznodra, vizsgáld meg a kapott információt, hogyan tudod használni, mi az, amit másképp gondolsz, stb.!

Ezzel megtanítjuk, hogy ne gondolkozzon, fogadja el, amit tanítanak, ha nem azt teszi büntetést kap. Előidézzük, hogy féljen a büntetéstől, ezért meg akar felelni szüleinek, tanárainak, környezetének. Majd felnőtt korában elvárjuk, hogy ne legyen előítélete, legyen tudatos!

Nem tanítjuk meg arra, hogy legyen büszke magára, tanuljon meg dönteni, vállalva a következményeket, amiket előre fel tud mérni, tűzzön ki távoli célokat és haladjon apró lépésekkel abba az irányba.

Sőt arra tanítjuk, hogy élj a mának, ha nincs elég pénzed, vegyél fel hitelt! De nem tanítjuk meg a hitelfelvétel következményeire. Nem tudja felmérni, hogy mit jelent, ha fordítva teszünk dolgokat, azaz nem először megdolgozunk az eredményért, hanem az eredményt előre hozzuk, azután dolgozunk érte.

Én még sportolóról nem hallottam, hogy megkapta az aranyérmet, azután kezdett edzeni!

  1. Amikor tudom mi a célom, tudom mi a feladatom ezzel kapcsolatban és ezt fel is vállalom, nem hagyom magam letéríteni erről az útról, akkor elérem azt a bőséget, ami számomra a boldogságot jelenti.
  2. A pénz egy mértékegység. Annak megvan a maga helye mindenki életében. Nem a pénztől függ senki. Akinek se a gondolkodása, se a cselekvése nem függ a pénztől, mert tudatosan éli életét, tudatosan kezeli pénzügyeit, annak mindig lesz annyi, amitől a saját maga számára megfelelő életszínvonalat biztosítani tudja. Persze be kell tartani az első pontot.
  3. Ha az első két pontot teljesítem, soha nem kerülhetek kiszolgáltatott helyzetbe, nem függök senkitől, se a társadalomtól, se az aktuális gazdaságtól.
  4. Ha az első három pontot teljesítem, akkor nekem lesz hatalmam a saját életem felett. Nem befolyásolhatja senki és semmi. Érdekes módon, ebben az esetben az egészségem is rendben lesz, nem betegeskedek, még idős korban sem!
  5. Fel kell ismerni, hogy ami igazán számít, ami igazán fontos az ember életében, azt nem lehet megvenni, nem lehet csak úgy beszerezni, de elvenni sem lehet senkitől, mert amit el lehet venni, az nem fontos. Amire igazán szükség van, az újra meglesz!

Van kézzelfogható, gyakorlati megoldás a kivitelezésre? Igen! Kérdezzen bátran, nem kerül semmibe!

Jelentkezzen díjmentes konzultációra!

Kapcsolat, MNB

Elfogadom az adatvédelmi irányelveket.