7 kriptot érdemes vásárolni 2021-ben, amikor a bitcoin túlárazottá vált.

7 kriptot érdemes vásárolni 2021-ben, amikor a bitcoin túlárazottá vált.

7 kriptot érdemes vásárolni 2021-ben, amikor a bitcoin túlárazottá vált.

Alex Sirois

  1. október 27., szerda, 18:40

Nagy egyetértés van a világ szakértői között abban, hogy a kriptovaluta 2022-ben jelentősen fog emelkedni. Röviden, ez azt jelenti, hogy itt az ideje a vásárlásnak. A kriptokészülékek iránti általános kereslet egyre növekszik, ami az egész piacon megemeli az árakat.

Bár ez azt sugallja, hogy a legtöbb egyedi kriptovaluta ára felfelé fog emelkedni, de nyilvánvalóan lesznek nyertesek és vesztesek. Mi választja el egyiket a másiktól? A szektor legmeghatározóbb erőinek meg kell erősítenie a bizalmat a kriptográfiai eszközök iránt.

Természetesen többek között a Bitcoinról (CCC: BTC-USD ) beszélek, amely október 20-án érte el történelmi csúcsát, amikor megközelítette a 67 000 dollárt. Majd ezután az árak valamivel 59 000 dollár alá estek egy eladást követően, mivel a tulajdonosok „zsebre tették” a nyereséget.

Ennek ellenére nem valószínű, hogy az eladás folytatódik. A crypto Fear and Greed Index szilárdan a „kapzsiság” tartományban tartózkodik. Ez arra utal, hogy a kereslet csak kissé mérséklődött. Ezenkívül sok nagy, hagyományosan konzervatív befektetési ház, nyíltan kijelenti a kriptoval kapcsolatos várakozásait. Röviden, ennél az eszközosztálynál nagyon magasak a várakozások, ettől várható az emelkedés.

Míg a Bitcoin minden bizonnyal tovább uralja a kriptoteret, nézzünk meg másokat is, amelyeket most nagyon érdemes megvenni:

Kripto: Cardano (ADA)

A Cardano (ADA) koncepcióérme.

Forrás: Shutterstock

A Cardano 1980%-kal drágult az elmúlt évben. Ugyanakkor a Cardano a szeptember eleji 3,10 dollárról mostanra 2,14 dollárra esett. Ez egyeseknek aggasztó lehet, de tudjuk, hogy a Cardano új szakaszba lép – a Goguen-korszakba – az intelligens szerződésfrissítéseket követően.

A befektetőknek izgatottnak kell lenniük, mert a Cardanót jelenleg lázas tempóban fejlesztik, amitől nagy előrelépés várható.

A Cardano alkalmazásépítő platformja, a Marlowe lehetővé teszi a nem programozóknak pénzügyi intelligens szerződések létrehozását Ez azt jelenti, hogy olyan erősen hiteles szerződések készülhetnek, mintha közjegyző hitelesítette volna ezeket.

Ezek azok a típusú szerződések, amelyek végső soron a kriptovalutát a pénzügyek élvonalába fogják hozni. Más szóval, minél jobban kapcsolódik a kriptográfia a napi több millió alkalommal felhasznált pénzügyi elszámolási szerződésekhez, annál több pénz kapcsolódik hozzá.

Cardano intelligens szerződései és a pénzügyek világában alkalmazott hasznosságai kellően meggyőzőek. De a cég ütemtervének Goguen-korszaka a natív támogatású tokenek létrehozásának képességét is jelzi. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók új kriptovalutákat hozhatnak létre Cardano segítségével, valamint nem helyettesíthető tokeneket (NFT) és helyettesíthető tokeneket egyaránt.

WazirX (WRX)

Forrás: Dennis Diatel / Shutterstock

A WazirX megvásárlásának oka viszonylag egyértelmű: ez a legnagyobb kriptovaluta tőzsde Indiában. A WRX a csere natív tokenje.

India több okból is különösen érdekes kriptográfiai hotspotként. Először is, az ország hatalmas népességgel rendelkezik. Ez nem jelenti azt, hogy ott minden szolgáltatás és termék jól fog teljesíteni, de a kripto esetében hatalmas piac van az országban.

Valójában India ad otthont a legtöbb kriptotulajdonosnak a világon. Az aggodalom abból adódott, hogy az Indiai Reserve Bank iránymutatása alapján, megingott a kriptográfia legalitása, ami közvetlenül érinti a WRX-et.

A jegybank kriptográfiai tilalmát márciusban oldották fel. Akkor nem volt véletlen, hogy a WazirX 40 centről 4 dollárra emelkedett március és április között.

Hónapokkal később azonban úgy tűnt, kevésbé volt egyértelmű a kriptográfia legalitása. A források tisztázatlanok voltak, néhányan a jegybank utasítására hivatkoztak, miszerint maguknak a bankoknak megtiltották a kripto-tranzakciók elősegítését. Az ország legfelsőbb bírósága később hatályon kívül helyezte ezt a törvényt.

A közelmúltban egy fontos kriptovaluta törvényjavaslatban körvonalazott adótörvények a nagyobb keresletet kívánják elősegíteni. Ez a WRX érme használatának megugrásához fog vezetni a kriptopárok kereskedésében India legnagyobb tőzsdéjén.

Kripto: Polkadot (DOT)

 

Forrás: Zeedign.com / Shutterstock.com

A listán szereplő következő két kriptográfia ugyanazon okból jelenik meg: Mindkettő közvetítőként működik a blokklánc és az intelligens szerződések világában.

Az adott blokkláncon belüli összes adat lényegében haszontalan, ha nem továbbítható és lehetetlen megosztani. A Polkadot hasznossága az, hogy megkönnyíti bármilyen adat vagy eszköz átvitelét blokkláncról – blokkláncra.

Ezért a Polkadot-ba történő befektetés általános értékesítési alapja a Web 3.0 korszak viszonylag hétköznapi közvetítője.

A Polkadot azon versenyez, hogy kiépítse blokklánc-partnereinek hálózatát, és ez a közelmúltban az ejtőernyős láncok beépítését jelentette a hálózatába. A parachain-ek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy optimalizálják a mögöttes blokkláncot, ahelyett, hogy egyszerűen decentralizált alkalmazásokat (dApps) készítenének intelligens szerződések segítségével. Ez egy nagyobb hálózat előrehaladásához vezet.

Chainlink (LINK)

 

Forrás: Stanslavs / Shutterstock.com

Lehet, hogy a Chainlink nem kelti fel érdeklődését a kriptográfia gyorsan változó világa iránt. Végül is olyan szinten kereskedik, mint a hagyományos részvények, mint a kripto-k, ahol azt látjuk, hogy az olyan érmék, mint a SHIB, exponenciálisan növekednek.

Például a Chainlink egy évvel ezelőtt 12 dolláron forgott, most pedig 29 dolláron. Félreértés ne essék, ezek nagyszerű hozamok, de általában nincsenek összhangban a többi kriptoval.

Ez azonban rendben van, mert ebben a cikkben a hasznosság és a folyamatos növekedés az elvárás. Ez azt jelenti, hogy hosszú távú emelkedő trrendjük van.

A LINK megtartó ereje abban rejlik, amit decentralizációs orákulumnak nevez. Ezek alapvetően funkcionális egységek, amelyek a Chainlink hálózaton vagy azon kívüli adatokat továbbítanak a hálózaton belül bármely más orákulumhoz vagy csomóponthoz.

Ez hasonló ahhoz, ami már az interneten történik, de ez egyben az internet fejlődése is. A blokkláncok nagyobb fokú konszenzust vezetnek be a döntéshozatalban. Ez egy adott blokkláncon átkerül az adatokba, és a Chainlink a közvetítő, amely lehetővé teszi ezt, mivel növeli a hálózaton belüli kapcsolatokat.

A blokklánc projektek jönnek és mennek. A Chainlink és a Polkadot azonban megmarad, mert hasznosak a különböző blokkláncok és az abban található adatok összekapcsolásában.

Kripto: Solana (SOL)

 

Forrás: Shutterstock

Ahogy Solana webhelye megjegyzi, ez egy „decentralizált blokklánc, amely méretezhető, felhasználóbarát alkalmazásokat tesz lehetővé a világ számára”. Ez nagyon úgy hangzik, mint az Ethereum (CCC:ETH-USD), de ez nem véletlenül van így.

Solana határozottan azt akarja, hogy legyen a következő Ethereum legyen. Ez az egyik leggyorsabb blokklánc a világon.

A Solana ügyének nagy része az NFT-kkel kapcsolatos. Ha egy pillantást vetünk a Reddit- beszélgetésekre az üggyel kapcsolatban, azt jelzi, hogy a felhasználók úgy érzik, az Ethereum drága. Solana kitűnő helyzetben van, hogy profitáljon ebből a problémából.

Az Ethereummal kapcsolatos panaszok általában a költségek körül forognak. A gyorsan fejlődő kriptográfiai világban ez különösen nyilvánvalóvá vált az NFT létrehozásában. A korábban említett szálat példaként használva ez azt jelenti, hogy a Solana vonzóbb platformmá válik a 3D NFT-k és NFT-játékok létrehozásához.

Terra (LUNA)

 

Forrás: Shutterstock

A Terra vonzereje az, hogy viszonylag stabil fiat valuták áraihoz van kötve. A projekt stablecoinokat használ fizetésfeldolgozó eszközként.

Stabil érméi jelenleg az amerikai dollárhoz, a dél-koreai wonhoz, a mongol tugrikhoz és a Nemzetközi Valutaalap speciális lehívási jogok devizakosarához vannak kötve.

A LUNA ára az elmúlt évben az egekbe szökött. 12 hónappal ezelőtt kevesebb mint egy dollárért lehetett megvásárolni. De azóta fellendült, és most 40 dollár felett kereskednek vele.

Figyelemre méltó, hogy a token ára még akkor is emelkedett, amikor október 20-án a Bitcoin-tulajdononsok realizálták magas nyereségüket. Ezenkívül a stablecoinok 2022-ben egyre vonzóbbnak tűnnek.

Az olyan érmék, mint a Shiba Inu, továbbra is felbukkannak, és egyik napról a másikra szenzációkká válnak, mert olyan hatalmas hozamokat érnek el, amelyek alapvetően kevés befektetésre épülnek. Az olyan stabil érmékkel, mint a Terra, viszont hosszú távon érdemes tervezni. Ennek az az oka, hogy a valóságban gyökerező és a fiat valutákhoz kötött kriptográfia valami megfoghatót kínál.

A kriptográfia egyre kevésbé hasonlít a homályos „holdig” fogalmakban gyökerező kockázatokhoz, és egyre inkább valódi pénzügyi eszközökké váltak.

Kripto: Chiliz (CHZ)

 

Forrás: shutterstock.com/Morrowind

Chiliznek még nem kell igazán kitörnie. De, mint egy érme, amely platformalapú pénznemként működik a sportrajongói elkötelezettséghez kapcsolódik, egyedülálló ajánlattal rendelkezik.

A Chiliz és szülője, a Socios.com továbbra is hullámokat kelt a sport és a blokklánc technológia fejlődő világában. Október 15-én a Los Angeles Lakers bejelentette a Socios.com hivatalos szponzorálását.

Ezzel 24-re nőtt a Nemzeti Kosárlabda Szövetség (NBA) csapatainak száma a platformon. Ha a Chilizt egyetlen ötletbe lehet bontani, az az, hogy segítenek a sportszervezeteknek abban, hogy a blokkláncon keresztül pénzt szerezzenek rajongótáboruktól, szponzoroktól.

Chiliz hatóköre túlmutat az NBA-n. A crypto más nagy horderejű megállapodásait a partnerséget bejelentő sajtóközlemény részletezte:

„A Lakers csatlakozik a Socios.com listáján szereplő, jelentős nemzetközi, több mint 90 erős sportingatlanokkal is rendelkező hálózatához, amelybe az európai futballóriások,- többek között – az FC Barcelona, a Paris Saint-Germain, a Juventus, az AC Milan, az Atlético Madrid, a Valencia, a Manchester City, az Inter Milan, az Arsenal és az argentin és portugál labdarúgó-válogatott is beletartozik, valamint számos vezető csapat az F1-ből, az e-sportból és a krikettből.”

Mivel sok nagy név párosul a Socios.com oldallal, a Chiliz hatalmas növekedési potenciállal rendelkezik 2022-ben és azt követően is.

Alex Sirois az InvestorPlace szabadúszó munkatársa, akinek személyes részvénybefektetési stílusa a hosszú távú, vásárlás és tartás, vagyonteremtő részvényválasztásra összpontosít. Miután számos iparágban dolgozott az e-kereskedelemtől a fordításon át az oktatásig, és felhasználta a George Washington Egyetemen szerzett MBA-t, sokrétű készségekkel rendelkezik, amelyeken keresztül szűri írásait.

Kapcsolat

Elfogadom az adatvédelmi irányelveket.